De handelsexpert van 2021 handelt in… NFTs!

Wanneer je handelaar van beroep bent, dan ben je natuurlijk altijd op zoek naar manieren om geld te verdienen. Je wilt natuurlijk het liefst zo veel mogelijk geld verdienen terwijl je hier de minste handelingen voor hoeft te verrichten. Nu hebben we al enkele goede jaren achter de rug als handelaren. De beurzen staan allemaal op all time highs en ook de crypto markten staan op ongekende hoogtes. Ondanks al deze mooie cijfers blijft het altijd belangrijk om op zoek te blijven naar nieuwe kansen. Een van deze nieuwe kansen zitten hem in NFTs. In deze blog vertellen we je daarom meer over NFTs en geven we enkele voorbeelden van de bizarre bedragen die hiermee gemoeid gaan en waar je op moet letten als je een NFT wilt gaan kopen.

Wat is een NFT?

Een NFT (non fungible token) is in principe niets anders dan een digitaal eigendomsrecht. Wanneer een NFT van jou is, dan staat in de blockchain beschreven dat jij de daadwerkelijke eigenaar bent van deze token. Iemand anders kan de NFT bijvoorbeeld wel kopiëren, maar de technologie herkent dat dit niet het origineel is. Je kunt het een beetje zien als een schilderij. Wanneer iemand een Picasso thuis heeft hangen, dan is dat de enige echte versie van dat schilder wat er bestaat. Als je er vervolgens een foto van maakt, dan heb je een prachtige foto van het schilderij maar het schilderij is nog steeds van de eigenaar. Doordat het hierin gaat om online eigendomsrecht voelt het echter wel een beetje gek. De NFT ziet er namelijk bij de eigenaar exact hetzelfde uit als bij de kopieerder van de NFT.

Bedragen

Van de bedragen die met NFTs gemoeid gaan wordt iedere handelaar blij. Sommige stukken kunst worden op platforms als Opensea voor duizenden, honderdduizenden en soms wel miljoenen euro’s verkocht. Er is de afgelopen maanden een soort verzamelgekte ontstaan onder online handelaren die allemaal per se een specifieke NFT willen hebben. Let hier dan ook goed op als je een NFT wilt gaan kopen. Hoe meer reuring er op sociale media over de NFT te vinden is, hoe gewilder de NFTs ook zullen worden. Het is met name belangrijk dat je de NFTs koopt aan het begin van ‘hype’. Hoe langer de hype al duurt, hoe belachelijker de bedragen worden die voor de NFTs betaald worden. Het is dus een typisch geval in de trend van, wie er vroeg bij is kan ontzettend veel geld verdienen!