Klein maar fijn verzendzakken en brievenbus doosjes

Klein-maar-fijn-verzendzakken-en-brievenbus-doosjes

Wanneer je eigenaar bent van een webshop, is het vanzelfsprekend dat je producten moet verzenden naar klanten. Een kartonnen doos is handig wanneer je flinke bestellingen moet opsturen, die prijzig en/ of breekbaar zijn. Maar heb je ooit eens gedacht aan bijvoorbeeld verzendzakken of brievenbus doosjes? In dit artikel leggen we haarfijn uit wat de voordelen zijn van deze twee verpakkingen!

Makkelijk in gebruik en kostenefficiënt

Verzendzakken zijn de perfecte oplossing wanneer je bijvoorbeeld producten zoals kleding, accessoires of andere producten die niet breukgevoelig zijn verkoopt en verstuurt. Verzendzakken, oftewel webshopzakken, kledingzakken of coex zakken bieden namelijk niet veel bescherming, maar zijn wel makkelijk in gebruik doordat je het product direct in de zak kan schuiven en vervolgens dicht kan plakken met de plakstrip. Ook hoef je geen dozen te vouwen en helemaal dicht te tapen wanneer je een product wil gaan verzenden. Met een verzendzak kan je dus lekker efficiënt te werk gaan. Verder nemen ze weinig magazijnruimte in beslag: verzendzakken zijn erg kostenefficiënt. Niet alleen doordat ze weinig magazijnruimte innemen, maar ook omdat verzendzakken meestal goedkoper zijn dan andere verzendmaterialen. Al met al kan de keuze om voor een verzendzak te gaan onderaan de streep flink wat geld opleveren!

Vocht- en waterbestendige verpakking

Verzendzakken hebben verder ook nog eens vocht- en waterbestendige eigenschappen. Dit wil zeggen dat als een product verpakt is in een plastieken verzendzak en het in aanraking komt met water of vocht, het product wat in de verzendzak zit niet aangetast wordt. Verzendzakken worden namelijk gemaakt van polyethyleen met een lage dichtheid, wat ervoor zorgt dat je kan zeggen dat het water afstoot en niet opneemt. Verzendzakken hebben dus veel voordelen.

Dat past precies!

Brievenbus doosjes zijn vooral handig in gebruik wanneer je kleine, platte artikelen moet versturen die niet direct met bijvoorbeeld bubbeltjesplastic beschermd hoeven worden. De naam zegt het al: een brievenbus doosje is een doos die precies door de brievenbus past. Brievenbus doosjes zijn perfect voor artikelen zoals bijvoorbeeld boeken en dvd’s.

Voordelen voor de verzender en ontvanger

Brievenbus doosjes bieden voordelen voor zowel de verzender, maar ook de ontvanger. Voor de verzender is de brievenbus doos makkelijk in elkaar te vouwen zodat je het artikel er eenvoudig in kan schuiven, pakbon en/of factuur erbij en dichtmaken maar! In een handomdraai worden zo bestellingen ingepakt en zijn ze klaar om verzonden te worden. Voor de ontvanger heeft een brievenbus doosje ook een groot voordeel: de ontvanger hoeft niet thuis te zijn om het pakket aan te nemen, omdat het pakket namelijk door de brievenbus past!

Weet jij al voor welke verpakking je gaat? Voor de verzendzakken of voor de brievenbus doosjes?