Met deze software groei je als MKB door naar een volgend niveau

Met deze software groei je als MKB door naar een volgend niveau

Als eigenaar van een midden- of klein bedrijf, kortgezegd MKB, is er veel dat je aandacht nodig heeft en je werkt hard om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf goede resultaten behaalt. Soms vergeet je dan wel eens een pas op de plaats te maken en te werken aan de ontwikkeling van jouw organisatie. Wat gaat er goed en wat kan er beter? Hoe kun je processen achter de schermen verbeteren zodat het aan de voorkant nóg beter gaat? Met behulp van de juiste software kun je de zaken van jouw bedrijf het hele jaar door op rolletjes laten lopen. Wij vertellen je welke software jouw onderneming kan helpen met het groeien naar een nieuw niveau.

1.      Slack

Slack is software die gericht is op samenwerken binnen teams. Natuurlijk wordt er al samengewerkt. Maar wist je dat samenwerken nog veel gerichter en productiever kan? Met Slack werk je beter aan lopende projecten, stel je budgetten vast, plan je de vrijdagmiddagborrel en kies je nieuwe collega’s uit. Kortom, een software die de productiviteit en communicatie onderling verhoogt op heel veel fronten. En dat zonder dat je er fysiek voor bij elkaar moet komen: fijn in een tijd waarop we steeds vaker op afstand werken.

2.      Online boekhoud- en facturatieprogramma’s

Ben jij al zover dat je je boekhouding in een ander programma dan Excel bijhoudt? Mooi! Er zijn veel ondernemers die je dat niet nadoen en die hun boekhouding misschien nog bijhouden in de vorm van een kartonnen doos gevuld met bonnetjes. Goede boekhoudsoftware kan dan een wereld van verschil maken. Ook facturen zijn veel sneller te versturen met business software dan wanneer je dit allemaal handmatig doet.

3.      CRM systeem

Het aankopen van CRM-software is een grote beslissing die vaak een flink prijskaartje met zich meedraagt. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over deze stap. Maar als je hem neemt, dan zorgt een CRM-systeem gegarandeerd voor overzicht, een sterkere organisatie, nuttige analyses en een verbetering van je werkprocessen. Ook het klantencontact kan door een CRM-systeem met sprongen worden verbeterd. Aftersales, contacten warmhouden, relaties categoriseren: met een CRM-systeem kun je dit allemaal realiseren. 

Goede software helpt je verder

Met goede software til je jouw MKB echt naar een volgend niveau. Door de juiste programma’s werk je efficiënter, gerichter en kun je beter samenwerken. In een oogopslag vind je de informatie die je nodig hebt. Daarnaast vergeet je nooit meer een factuur te verzenden of een bezoek of contactmoment op te volgen.