De 5 beste tips voor de nieuwe website van je bedrijf

De 5 beste tips voor de nieuwe website van je bedrijf

Wil je je bedrijf ook online presenteren dan heb je een goede website nodig. Maar wat is een goede website? Dat hangt sterk af van wat je ermee wilt bereiken. Er zijn bedrijven die hun klanten vooral binnenhalen via mond tot mond reclame of uit de directe omgeving. Deze klanten kijken vaak niet op een website. Maar als je landelijk wilt opereren of zaken wilt doen met het buitenland dan is een website vaak onontbeerlijk. Voordat je een website laat bouwen is het belangrijk hier goed over na te denken. Doe je voordeel met deze 5 tips.

1.      Bepaal je doelgroep

Het is erg belangrijk dat duidelijk is wat je doelgroep is. Hier hangt namelijk veel van af bij het ontwikkelen van een website. Kies je voor een strakke en zakelijke vormgeving, of juist voor een ontwerp dat een informele sfeer ademt. Spreek je de bezoekers aan met u of met je? De tone of voice is erg belangrijk. Een advocaat of notaris spreekt zijn klanten doorgaans net u aan, een verkoper van kinderkleding kan bezoekers prima tutoyeren.

2.      Zoek een ervaren webontwerper

Het laten maken van een website voor een bedrijf kost honderden tot duizenden euro’s. De prijs hangt af van de omvang van de website. Daarnaast wordt de prijs bepaald door de vraag of je gebruik wilt maken van aanvullende diensten, zoals het later plaatsen van content of het doen van aanpassingen. Vergelijk aanbieders voordat je een keuze maakt.

3.      Zorg voor foutloos Nederlands

Eén van de grootste ergernissen van website bezoekers zijn teksten die wemelen van de spel- en stijlfouten. Als je zelf niet goed bent in het schrijven van teksten, besteed dit dan uit aan een tekstbureau. Laat zelf geschreven teksten altijd door iemand nalezen, je leest gemakkelijk over je eigen fouten heen.

4.      Gebruik  geen materiaal waar copyright op zit

Wil je een mooie afbeelding gebruiken voor je website? Check dan goed of deze rechtenvrij is. Er zijn websites op het internet waar je foto’s en plaatjes kunt downloaden die je gratis mag gebruiken. Een foto gebruiken waar copyright op zit kan je een boete c.q. schadevergoeding kosten van honderden of zelfs duizenden euro’s.

5.      Houd je website up to date

Staat je website eenmaal online dan ben je er nog niet. Het is belangrijk om de website regelmatig te updaten met nieuwe teksten en foto’s. Wil je dat je website goed gevonden wordt door zoekmachines dan kun je linkbuilding overwegen. Ook hiervoor kun je een tekstbureau inschakelen. Goede keuze van relevante zoekwoorden in de teksten op je website doen vaak ook al veel goed. Denk hier dus over na voordat je gaat schrijven of dit uitbesteedt.