3 tips om veilig zaken te doen

Welke verzekeringen heb je nodig als zelfstandig ondernemer

Zakendoen is altijd een kwestie van twee partijen. Jij bent de verkoper en je afnemer is de koper. Dit brengt dus ook per definitie een risico met zich mee. Want hoe weet je nu of jij ook jouw geld krijgt als je levert. Dat kan je bijvoorbeeld verzorgen door voor een kredietverzekering te gaan. Zo kan je de risico’s alvast een flink stuk kleiner maken. Daarnaast kan je er nog veel meer mee. Daarover leer je hier meer.

1. Weten wat ze kunnen

In de eerste plaats wil je graag weten wat potentiële klanten kunnen. Wanneer jij een bepaald bedrag voor een product of dienst rekent, kunnen ze dat dan wel betalen. Door inzicht te krijgen in de kredietwaardigheid kom je daar achter. Dat is dan ook wat een goede verzekeraar jou kan bieden. Aan de hand van allerlei informatie en inzichten kan worden bepaald wat een klant wel of niet kan waarmaken. Daar kan jij je dan op baseren.

2. Dekken wat nodig is

Als je dan toch voor een kredietverzekering wil kiezen, dan wil je natuurlijk niet voor de sleepnetmethode gaan. Het liefst wil je de zaken heel precies verzekeren. Een enkele debiteur die wat minder kredietwaardig is bijvoorbeeld. Of een specifieke opdracht waarmee je net wat meer risico verwacht. Zo kan je dus ook echt zeker zijn dat je niet meer hoeft te verzekeren dan nodig is. Zo maak je het aangaan van opdrachten een stuk veiliger.

3. De concurrenten voor blijven

Door je te verzekeren kan je ook de concurrentie een stap voorblijven. Het is namelijk zo dat je dan meer zekerheid hebt over de financiën. Waardoor je dus ook wat gemakkelijker kan plannen. Dit soort stappen wegen allemaal mee als je vooruit wil met je onderneming. Waar concurrenten wat voorzichtiger moeten zijn, kan jij juist de aanval kiezen. Dat kan jou als ondernemer veel opleveren.