De administratie van je onderneming op orde houden doe je zo

De administratie van je onderneming op orde houden doe je zo

Heb jij een eigen onderneming of ben jij van plan om binnenkort een bedrijf te starten? Dan kan jij misschien wel wat tips gebruiken om de administratie van jouw bedrijf op orde te houden. Een administratie goed bijhouden van jouw bedrijf is niet alleen wettelijk verplicht, maar ook heel belangrijk voor het houden van overzicht in de financiën van jouw onderneming.

Hoe begin je met het opstarten van de bedrijfsadministratie van jouw onderneming? Wie weet heb je al gedacht om een cursus of opleiding te volgen om goed voorbereid te zijn. Een foutje is nou eenmaal snel gemaakt en de boekhouding kan complex zijn, dan is het wel fijn als jij precies weet wat er in de bedrijfsadministratie moet staan in welke volgorde.

Waar kan jij terecht voor vragen

Je kan hulp inschakelen van een boekhouder, mits je budget dit toelaat. Met name bedrijven die net begonnen zijn hebben het budget hard nodig voor andere doeleinden. Of wie weet heb jij al een tijd een eigen onderneming maar heb jij de tijd en zin om de boekhouding zelf bij te houden. Naast de bedrijfsadministratie bijhouden leer jij ook andere dingen binnen het werkveld. Namelijk subsidie vragen, BTW-vragen, jaarrekeningen en dat soort onderwerpen. 

Zelf de bedrijfsadministratie bijhouden

Ben jij geïnteresseerd om bij te leren en in de toekomst scherper de administratie bij te houden? Neems dan eens een kijkje bij markus verbeek waar je terecht kan voor verschillende cursussen en opleidingen op het gebied van financiën. Zij zijn namelijk de opleiders voor financiële professionals. Hoe je kunt beginnen en hoe lang een course duurt kun je vinden bij de informatie op de website of in de brochure.

Steeds meer ondernemers nemen verschillende taken binnen het bedrijf op zich nadat zij hier een course voor hebben gevolgd. Dit komt omdat ondernemers steeds zelfstandiger willen worden. Tenslotte als jij de bedrijfsadministratie kan bijhouden van jouw eigen bedrijf, heb jij een vaardigheid voor de rest van je leven.

Hoe te beginnen?

Door een opleiding te volgen online of klassikaal leer en groei jij elke dag. Hierdoor ontwikkel jij bepaalde vaardigheden en sta jij niet stil. De voordelen van zelfontwikkeling ook in het werkveld zijn er teveel om op te noemen. Je hersenen worden uitgedaagd en getraind en hierdoor onthoud jij dingen beter en blijft je brein jong. Daarnaast is het handig om te kijken naar wat jij nodig hebt voor de opleiding, heb jij een laptop nodig, of studieboeken? Hoeveel tijd heb jij nodig om de opleiding af te ronden, en hoe plan jij dit in naast je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een online studie waarbij je in de avond aan de slag kunt.

Neem zelf de leiding

Nadat jij de opleiding of cursus hebt afgerond kun je aan de slag, je krijgt een certificaat of diploma. Dit ligt natuurlijk aan wat voor opleiding jij hebt gedaan, denk aan HBO of een cursus. Bekijk eerst hoe de bedrijfsadministratie er nu voor staat, wat heeft de administratie nodig en hoe kun jij dit waarmaken.

Lees ook vooral recensies van mensen die de studie al hebben afgerond, vaak vertellen zij over de baanmogelijkheden en met welk werk zij zich nu bezighouden. Oud-studenten vertellen vaak ook hoeveel tijd in de week jij zoet bent met een opleiding en hoe flexibel de studie is. Een online studie is vaak namelijk wat makkelijker in te plannen dan een klassikale studie.