Houd deze factoren in de gaten tijdens het bouwen van een kantoorpand

Ben je ondernemer in de bouwsector en ben je op zoek naar een geschikt kantoorpand voor je personeel? Dan is het een goed idee om een aantal belangrijke factoren mee te laten wegen in het feit of jij je bestaande pand laat verbouwen, of dat je een heel nieuw kantoorpand laat bouwen. Is je team gegroeid en heb je meer ruimte nodig om iedereen een fijne werkplek te kunnen bieden? Of merk je op dit moment dat er steeds meer personeel vanuit huis werkt en wil je de lege ruimte die daardoor overblijft op een andere manier inzetten? In deze blog lees je waar je op moet letten als jij je bedrijfspand onder handen neemt.

Een efficiënte inrichting is het meest belangrijk

Voordat je beslist of jij je huidige kantoorpand wil laten verbouwen, of dat je een heel nieuw kantoorpand laat bouwen, is het belangrijk dat je de efficiëntie goed uitpluist. Je wil niet alleen dat de ruimte die je hebt efficiënt wordt ingericht, je wil natuurlijk ook dat het hele proces efficiënt verloopt. Want wanneer je tegen problemen aanloopt en je de verbouwing of de bouw moet uitstellen, verlies je geld.

Loop je met het idee rond om iets aan je kantoorpand te doen? Zorg er dan voor dat je met een gespecialiseerde partner te werk gaat die precies weet wat er allemaal nodig gaat zijn om tot het gewenste eindresultaat te komen. Vraag om advies en of er een indicatie voor de tijd en kosten van het verbouwen of laten bouwen van het kantoorpand kan worden opgesteld.

Werk je idee verder uit

Wanneer je een bouwpartner hebt gevonden waarmee je een fijne samenwerking kunt aangaan, is het belangrijk om bouwtechnisch naar je wensen te kijken. Wat is er bouwtechnisch gezien mogelijk voor het budget wat je hebt? Zorg dat je dit direct aan het begin van het proces duidelijk voor ogen hebt. Want anders heb je wellicht voor niets bepaalde bouwtekeningen laten maken of een stuk grond aangeschaft waar jouw bouwwens niet op uitgevoerd kan worden. Vaak moet je namelijk aan het bestemmingsplan van de gemeente voldoen waar je het kantoorpand gevestigd wil hebben. De ontwerp en tekenfase van de verbouwing of de bouw van je kantoorpand is heel belangrijk, omdat de uitvoering hier meteen duidelijk wordt. Als het ontwerp waterdicht is, zal je in de voorbereidende en uitvoerende fase meer geld besparen.

Duurzaamheid heeft de toekomst

Vandaag de dag wordt het begrip duurzaamheid steeds belangrijker. Duurzaam bouwen zorgt ervoor dat het klimaat en het milieu gespaard blijven. Daarnaast is het een kunst om een duurzaam kantoorpand te ontwikkelen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er zonnepanelen op het dak worden bevestigd en zorg voor een groen kantoor door veel planten en groene stroom te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om erover na te denken of je liever met vaste werkplekken of flexplekken werkt en of er de mogelijkheid is om je gebouw soms te verhuren aan andere ondernemers.