Dit moet je weten over de inzet van magazijnstellingen

Dit moet je weten over de inzet van magazijnstellingen

Een magazijnstelling nodig? Er zijn heel wat soorten bedrijven die baat hebben bij het opzetten van een magazijn. De inzet van magazijnstellingen is ideaal om zo goederen op te kunnen slaan. Alle producten op één plek zorgen voor overzicht en duidelijkheid: je bent zo veel beter in staat om de voorraad te beheren en processen zoals verzending gaan een stuk sneller. Vooral wanneer je een slim en overzichtelijk magazijn creëert kun je hier optimaal van gaan profiteren. Wat zijn je mogelijkheden met magazijnstellingen en hoe zorg je ervoor dat je hier het beste uit kunt halen? Dat lees je hier!

Ontdek de verschillende soorten stellingen

Wanneer je besluit om een magazijnstelling aan te schaffen is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit meerdere opties. Je kunt onder andere kiezen voor de volgende opties:

  • Palletstelling: een stelling die geschikt is voor het plaatsen van pallets met goederen. Dit is gemakkelijk voor de opslag, maar ook voor de verzending naar klanten.
  • Legbordstelling: een opslagsysteem dat beschikbaar is in verschillende uitvoeringen, voor het opslaan van diverse soorten goederen.
  • Draagarmstelling: een draagarmstelling is voor het opslaan van langere en zwaardere goederen. Dit type stelling is goed te combineren met legborden.
  • Grootvakstelling: ideaal systeem voor het opslaan van grote goederen met veel volume.
  • Inrijstelling: stelling waarbij laadeenheden op palletrails worden geplaatsen. Je kunt de goederen gemakkelijk inrijden.
  • Doorrolstelling: een variant op de inrijstelling, waarbij er sprake is van rollerbanen die het mogelijk maken om (zwaardere) goederen snel te schuiven.
  • Bandenstelling: een type stelling die ideaal is voor het opslaan van verschillende soorten banden.

Welk type stelling voor jou geschikt is, is afhankelijk van het type goederen dat je wilt opslaan. Je kunt meerdere soorten magazijnstellingen met elkaar combineren voor het creëren van een overzichtelijke en flexibele opslagruimte voor goederen. Bekijk zelf jouw mogelijkheden!